model_korthagen_reflecteren

Reflectiemodel

1: Handelen

Tijdens het Individueel Procesverslag van Business wil ik proberen hoe ik door middel van een gestructureerd document een goed verslag kan schrijven en zo goed mogelijk met mijn dyslexie om kan gaan. Door het maar te blijven oefenen hoop ik het verslag leggen nog beter onder de knie te krijgen.

2: Terugblikken op het handelen

Nu ik terug kijk, was het niet zo moeilijk als ik zelf altijd denk. Ik moet gewoon beginnen en zorgen voor een goede indeling en dan lukt het wel. Ik kijk er dan tegenop, maar doordat ik er vroeg mee begin heb ik er alle tijd voor. Zelf heb ik wel altijd de discipline om op tijd mijn werk af te hebben.

3: Bewust worden van essentiële aspecten

Mijn positieve ontdekking hieruit is dus dat het schrijven van verslagen niet mijn favoriete onderdeel is maar ook weer niet zo erg is zoals ik er vroeger er tegenaan keek.

4: Formulieren van handelingsalternatieven

Mijn alternatief voor het schrijven van grote verslagen is het opdelen in kleine stukjes. Ik moet ervoor zorgen dat ik niet op het laatste moment alles in één keer moet schrijven. Ik moet ervoor zorgen dat ik het in stukken kan delen en elke keer een beetje kan bij schrijven. Zoals ik het nu ook doe met deze website. Iedere keer komt er weer een stukje bij en uiteindelijk wordt het een groot verslag met al mijn ervaringen en keuzes die ik heb gemaakt.

5: Uitproberen

Tijdens het Individuele Proces verslag van Business uit de eerste periode heb ik het indelen in stukjes en zorgen voor een gestructureerde opmaak van het verslag mij erg geholpen, mede daardoor heb ik een 9 gehaald voor dit verslag. Hier stond ik dan ook versteld van en had dit echt niet verwacht. Dit geeft mij weer extra zelfvertrouwen voor het schrijven van verslagen.

 

Bekijk mijn verslag

FEEDBACK