Rubrics

Startup proces

Lokale media benaderen

We staan in het Eindhovens Dagblad!

Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met een journalist van het ED. Ik heb het Eindhovens Dagblad opgebeld en uitleg gegeven over onze nieuwe app. Al snel kreeg ik een positieve reactie en ze ernaar zullen gaan kijken.

Read More

leaseRange iPhone app

Mijn eigen app

Van dit moment heb ik al lang gedroomd, mijn eigen app in de Apple App Store. Voorheen was het voor mij nog erg onduidelijk hoe dit precies werkte. Daarom heb ik onderzoek gedaan naar hoe je een App in de App Store plaatst. Al een ruime tijd liep ik met het probleem dat ik niet wist of ik nu met mijn kilometerstand een beetje in de buurt zit van het gemiddelde (op dat moment). Als eerste wat ik dan ga doen is om te kijken of er een app in de App Store staat die dit voor mij kan berekenen. Ik kon helaas niet precies de app vinden die ik nodig had, hierdoor is het idee geboren om zelf een app hiervoor te maken.

Read More

ZorgSamen app

De oplossing voor mantelzorgers

Met de ZorgSamen app willen wij ervoor zorgen dat mantelzorgers worden ontlast en taken kunnen verdelen onder meerdere mantelzorg hulpen zoals familie. De applicatie die wij als groep gemaakt hebben is in eerste instantie ontwikkeld voor web.

Read More

Apple – Meet the Startups: Technology

Amsterdam

Op 19 mei 2016 ben ik een interessant artikel op iCulture tegengekomen over workshops bij Apple: http://www.iculture.nl/nieuws/apple-store-amsterdam-organiseert-startup-workshops/. Van 24 t/m 28 mei vindt het Startup Fest Europe plaats in Amsterdam. Zelfs Tim Cook komt hiervoor speciaal naar Amsterdam: http://www.iculture.nl/nieuws/kaarten-tim-cook-presentatie-startup-fest-europe-bestellen/.

Read More

Onderzoek naar de App Store

Introductie

Voor het ZorgSamen project zijn wij bezig om een applicatie te realiseren die ervoor gaat zorgen dat er werk van mantelzorgers uithanden wordt genomen. De eerste versie van onze applicatie is web gebaseerd. Dit wil zeggen dat de applicatie via een URL aangeroepen kan worden in de webbrowser op de smartphone, tablet of computer.

Read More

Gebruikerstesten

Ervaring van de gebruiker

Het testen van gebruikers staat bij de ZorgSamen app centraal. Wij willen op deze manier ervoor zorgen dat de gebruikerservaring en de user interface goed in elkaar zit. Zelf heb ik voor dit onderdeel drie verschillende testen uitgevoerd, waarvan één mee opgezet.

Read More

Van idee tot concept

Visualisatie

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe wij ons idee tijdens het brainstormen hebben omgezet naar een concept. Om ons idee met de design challenge “Design een applicatie voor mantelzorgers om inzicht te krijgen in taken en afspraken voor de hulp vragende” te realiseren zijn we beelden en extra middelen nodig om dit te realiseren.

Read More

Media innovatie: oplevering

Beacon prototype

Voor het project Media innovatie ben ik bezig om een spel te realiseren genaamd Zoek je slim voor kinderen uit groep 5 (8 – 9 jaar). Ik wil samen met mijn project groep door middel van iBeacons een spel creëren waarmee kinderen via een iPad opdrachten kunnen uitvoeren. De docent kan van te voren een onderwerp uit de lesstof kiezen waarna de iBeacons kunnen worden verstopt.

Read More

Media Innovatie: Bezoek aan basisschool

Bezoek aan basisschool De Goede Herder

Vandaag heb ik een bezoek gebracht aan de basisschool De Goede Herder in Helmond. Voorafgaand heeft een groepsgenoot contact gehad met de juffrouw van Groep 5b. Zij heeft aangeboden dat wij een ochtend mogen observeren en een spelletje spelen met de leerlingen.

Read More

Dag van de ZZP’er

Bijeenkomst voor ZZP’ers in Amsterdam

Op uitnodiging van MoneyMonk (mijn boekhoud pakket) ben ik terecht gekomen bij de Dag van de ZZP’er in de Kromhouthal in Amsterdam. Zonder echteen idee te hebben wat dit precies is ben ik hier naartoe gegaan om mogelijk interessante informatie op te doen en het team achter MoneyMonk in levenden lijve te ontmoeten.

Read More

Business Model Canvas

Het canvas

Voor de business kant van mijn project heb ik samen met de projectgroep het Business Model Canvas ingevuld. Hierdoor krijg je een duidelijk inzicht en uiteindelijk een goed overzicht van waarmee je rekening moet houden.

Read More

Media Innovatie: Pitch 1

Spoorzoekertje 2.0

Voor het project media innovatie voor kinderen van 8 jaar hebben we een concept bedacht. Het idee is afkomstig van het spel Spoorzoekertje van vroeger. Hierbij zet een groep een soort van speurtocht uit met pijlen waarbij op bepaalde punten opdrachten moet worden uitgevoerd.

Read More

Coolhunten

Huis automatisering (domotica)

Onderanderen is Apple sinds de komst van iOS 9 begonnen met een nieuwe dienst om apparaten nog gemakkelijker te bedienen. Voornamelijk bedoeld voor thuis, ook wel domotica genoemd. Echter bestaat domotica al een ruime tijd, maar het komt nu meer beschikbaar voor alle gebruikers. Voorheen moest hier heel je huis flink voor worden verbouwd en allemaal speciale leidingen worden gelegd. En dan nog maar niet te beginnen over de kosten hiervan.

Read More

Projectgroep

Groep samenstelling

Voor het startup proces heb ik de onderzoeken van andere bekeken en hebben we gezamenlijk een groep gevormd waar ik een gezamenlijke interesse mee deel, namelijk 65+.

Read More

Workshop Data Analyse

Data verwerken

Tijdens deze workshop heb ik gewerkt aan het structureren van de verzamelde data van de afgelopen twee weken. In deze blogpost licht ik toe wat ik heb gedaan tijdens deze workshop. Aan de hand van deze uitkomst ben ik de onderzoeksposter gaan vullen met belangrijke informatie over mijn onderwerp.

Read More

Workshop Design Challenge

Introductie

In mijn mindmap is de informatie in te zien die al is onderzocht. Aan de hand hiervan is een probleem vastgesteld waarnaar extra onderzoek zal worden gedaan. In de Design Challenge zijn een tweetal problemen omschreven die mijn interesses raakt om meer over te weten te komen. Uiteindelijk zal dit worden samengevoegd tot één Design Challenge. 

Read More

Onderzoek naar de dood

Uitkomsten uit onderzoek

Voor mijn onderzoek heb ik veld- en biebonderzoek gedaan naar alles wat te maken heeft met een begraafplaats. In deze blogpost vertel ik over alle informatie die ik heb verzameld voor mijn onderzoek.

Read More

Locatie verkennen

Begin semester 6

Op de eerste lesdag van semester 6 ben ik in de bibliotheek in Eindhoven begonnen met een inspirerende presentatie (Smart Cities door Mark de Graaf) over hoe problemen kunnen worden opgelost zoals gevaarlijke locaties.

Read More
FEEDBACK